maanantai 22. elokuuta 2011

Uskon tie..

Olen viime aikoina kohdannut yllättävän paljon erilaisten uskontojen edustajia. En tiedä miksi,mutta heitä tuntuu olevan jokaisessa kadunkulmassa ja kaikkien oma jumala tahtoo pelastaa juuri minut. Taustallani on muutaman vuoden ahkera helluntaiseurakunnassa ravaaminen ja kiihkeä usko jumalaan joka nyt sitten "aikuistumisen" myötä on jäänyt taakse yhä enemmän ja enenmmän. Nyt kuitenkin kun olen taas kuullut tuon saman kuluneen kaavan"jumala rakastaa sinua ja tahtoo sinut taivaaseen" useaan otteeseen olen pysähtynyt miettimään uskoa.. Uskohan on vain toivomista paremmasta joka joskus kuoleman tuolla puolen sitten odottaa jotta ihmisten ei tarvitsisi pelätä sinne siirtymistä. sinne päästäkseen on tehtävä mitä erilaisempia temppuja jotta voisi näyttää sitten hyvältä portilla. Toisille usko on jokapäiväistä kädestä ohjaamista kaikessa mitä ihmiset tekevät. Kaikkeen pitää pyytää apua jumalalta ja olla yli kiitollinen kun asiat järjestyvät sitten ihmisen toivomalla tavalla.. Anteeksi kirjoitustyylini joka loukkaa monia yli uskovia eli "hihhuleita" Teissä ei ole mitään vikaa,itse en vain ymmärrä enään..  Sen myönnän,että usko on pelastanut minun henkeni useaan otteeseen. Se on antanut toivoa itsemurhan kynneksellä,uusia ystäviä ja sosiaalisuutta kaamosmaiseen yksinäisyyteen ja rohkeutta elää elämäänsä juuri sellaisena kun nyt sattuu olemaan. Muutama ristiriita joihin koskaan en ole saanut selvyyttä ja kerran kuulemani lause oman "hengellisen johtajani" suusta : Älä lue kaikkea raamatusta,kaikkea ei voi ihminen ymmärtää!..? What? Ihmettelen suureen ääneen miksi jumala olisi inspiroinut ihmisiä kirjoittamaan kirjan ihmisille jota ei ihmiset kokonaan ymmärrä?? Miksi kirjassa on mahdollisuus irroittaa osasia ja tehdä täysin eri uskonto niiden pohjalle. Kadunkulmassa paasaava setä hiljeni ja raapi partaansa miettien.. "en tiedä kaikkea,olen olut uskossa vasta vuoden" Jaahas..

Kaiken uskonnollisen sekasorron pääni sisäpinnoilla sekoitti vielä käteeni osunut teon Da Vinci Koodi. Onko 33 prosenttia maailman väestöstä lukuun ottamatta muutamaa tutkijaa väärässä koko kristinuskon perusteista vai ei? Ovatko sangrial asiakirjat olemassa? Meni yksi yö kun luin tutkijoiden tekemiä havaintoja internetin ihmeellisestä maailmasta.  Jos uusi testamentti on vain väärä todistus,eikä jeesus koskaan noussut haudastaan (tai tullut tajuihinsa pyörryttyään ristillä tuskasta) niin mistä hemmetistä tulevat sellaiset asiat kuin pyhänhengen kosketus jossa sadat ihmiset yhtäkkiä heittäytyvät selälleen ilman minkänlaista varoitusta ja kaikki muut "yliluonnolliset" tapahtumat..? Kuitenkin olen olut kokemassa nämä tai sitten liittynyt suureen hullunmyllyyn. Kuka tietää,minä en ainakaan..

Muttajoo,se siitä hihhuleiden elämäntyön pohtimisesta,heistä ainakin yksi on minulle korvaamattoman tärkeä vaikken häntä näekään kuin kerran vuosikymmenen aikana,jos mahdollista.

Asiasta ystävyyteen..
Töissä on ollut super hienoa olla,mukavia eläimiä ja suhteellisen hyväkuntoiset työskentelytilat. Kaksivuorotyö kuitenkin rajoittaa elämää niin paljon että kaikkea tyhmää on tullut tehtyä ja sanottua ja riidat ovat jääneet sopimatta. Yhtä ihmistä tyhmyyteni huippuhetkellä loukkasin vaikka tarkoitin heittoni lähinnä julmaksi käänteishuumoriksi. Tajusin virheeni vasta kun loukkaantuneelta alkoi sadella tekstiviestejä joiden tulvan päätin "kierin maassa anellen armoa" Anelin turhaan,sitä ei koskaan tullut.. Toivonkipinä on silti heikosti palamassa jotta jälleen voisimme lähteä yhdessä autoilemaan jonnekin ja seikkailemaan hylättyjen talojen raunioissa.. Toisaalta taas ei huvita seurata hänen jälleen pahenevaa tilaansa ja seistä puolikuolleen ihmisen vierellä pystymättä tekemään mitään. Varsinkin kun pahenemisen olen itse aiheuttanut.. Anteeksi siis..jälleen.

Muuten eläm kukoistaa. Kohta lähden kirjastoon viemään myöhästynyttä aineistoa ja kuvittelen käveleväni kuntosalin ovesta sisään pienelle jumpalle. Jatkuvat lehmien vieressä kyykkiminen on saanut lihakset jumiin..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti